ג'בץ' הוא תבשיל ירקות מצויין וקל להכנה. עיקר העבודה בו זה חיתוך הירקות, אם עברתם את השלב הזה, כל השאר יקח רק כמה ערבובים וסיימנו.
מצרכים דרושים:
בצל חתוך לקוביות
גזר חתוך לקוביות או פרוסות
1/2 חציל חתוך לקוביות
1 תפוח אדמה גדול חתוך לקוביות
בטטה חתוכה לקוביות
1 גמבה אדומה חתוכה לקוביות
כוס עגבניות מרוסקות
מעט שמן
1/2 כפית אבקת מרק עוף
מלח, פלפל
אופן הכנה
מטגנים בסיר את הבצל עד לשקיפות.
מוסיפים את הירקות החתוכים ומטגנים כמה דקות בערבוב קל.
מוסיפים לסיר עם הירקות את העגבניות המרוסקות ואבקת המרק.
מבשלים על אש קטנה כ-45 דקות.
שומרים שיהיו בסיר נוזלים (במידת הצורך יש להוסיף מעט מים).
לקראת סוף הבישול מוסיפים את המלח והפלפל.
/ / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / /